Pro před pěstování sazenic vyséváme do misek nebo do truhlíčků: počátkem měsíce raný salát pro studené pařeniště; v polovině měsíce raný salát, rané košťáloviny a letní pór pro venkovní záhony; koncem měsíce rajčata, papriku, bazalku, majoránku a saturejku pro venkovní záhony.
Ve sklepě kontrolujeme zdravotní stav uložené zeleniny.
Za oknem teplé místnosti nebo ve vytápěném skleníku pokračujeme v pěstování vitaminózních natí. Rychlíme čekankové puky na salát.
Kontrolujeme otužilé druhy zeleniny přezimované na záhoně (růžičkovou a kadeřavou kapustu, zimní pór aj.) a podle potřeby je sklízíme.
Do vytápěného skleníku sázíme předpěstované sazenice raného salátu, květáku, kedluben a sazečku cibule, od konce měsíce též hrnkované sazenice salátových okurek.
Postupně přepichujeme do truhlíků nebo do kelímků semenáčky dalších druhů zeleniny.
Zeminu v nádobkách se semenáčky zeleniny občas zavlažíme slabým roztokem hypermanganu, Fundazolu nebo Previcuru jako prevenci proti chorobám, které by mohly být příčinou jejich padání a hynutí.
Nejméně 2-3 týdny před výsadbou košťá1ové zeleniny povápníme záhony prachovým páleným vápnem a zapravíme je do půdy na ochranu rostlin proti nádorovitosti kořenů.
Od konce měsíce do poloviny března zakládáme poloteplé pařeniště. Oséváme a osazujeme je střídavě ranou ředkvičkou a raným salátem. Při nebezpečí poklesu venkovní teploty pod bod mrazu chráníme pařeniště starými koberci nebo dekami.
Jakmile venkovní záhony po povrchu oschnou, urovnáme půdu rovnou stranou hrábí, tím zabráníme nadměrnému výparu vody. Půdu zryto u na podzim již na jaře nikdy znovu neryjeme.
V teplých oblastech můžeme už koncem měsíce při déle trvajícím příznivém počasí upravit a pohnojit záhony a osít je kořenovou zeleninou, cibulí i špenátem a osázet cibulovou sazečkou a česnekem. Dáme naklíčit sadbu raných brambor.
Podle potřeby přehazujeme kompost a proléváme ho močůvkou nebo roztokem plných průmyslových hnojiv.
OTEVÍRACÍ DOBA