Regenerace ovoce a zeleniny po mrazech

Regenerace ovoce a zeleniny po mrazech

Regenerace

Regenerace ovoce a zeleniny po mrazech a škůdci buxusů, okrasných dřevin.

 

 

 

 

Mrazivé počasí v posledních dnech způsobilo na našich zahradách mnoho škod.

 

Takovou situaci, kdy ovocné stromy a keře již v dubnu tvoří plody, réva vytváří květenství i v severnějších částech ČR a do toho přijdou tak silné mrazy, dosud nepamatujeme. 

 

Dva důležité kroky, jak pomoci poškozeným rostlinám!

 

1. Podpořte kořeny a dodejte aminokyseliny pro rychlé vyrovnání rostliny se stresem (mrazem).

 

Pro regeneraci a udržení kondice rostlin, které byly zasažené mrazem, doporučujeme kombinaci zálivky a postřiku speciálními přípravky.

 

Zálivka s stimulátorem zakořeňování a růstu, ideálně na přírodní bázi, pro podporu kořenů.

Postřikem přípravek ideálně z aminokyselin,  pro podporu růstu, stabilizaci rostliny a vytvoření odolnosti proti stresu.

 

Proč tato kombinace?

KOŘENY = Silný a zdravý kořenový systém je základem odolnosti a růstu rostlin. Podpora růstu a zvětšení objemu kořenů v půdě je klíčová pro celkovou kondici rostliny. Díky tomu si rostlina lépe udržuje vodu, lépe využívá živiny z půdy a podporuje svůj růst.

 

ROSTLINA = Dodáním přírodních aminokyselin, pomůžeme rychleji obnovit poškozenou rostlinu. Rostlina nemusí tyto aminokyseliny složitě vyrábět, což ji ušetří práci a čas a umožní rychlejší regeneraci a tvorbu nových listů, stonků atd.

Je důležité si uvědomit, že aplikace aminokyselin nepomůže už poškozeným listům či částem rostlin, ty nelze vrátit do původního stavu.

Co je však možné, je využití kombinace přípravků pro podporu kořenů a růstu rostliny, abychom pomohli rostlinám udržet plody a podpořit tvorbu nových částí rostliny. Takto můžete dosáhnout úrody i po poškození způsobeném vnějšími vlivy.

 

Jak regenerovat a obnovit rostliny poškozené mrazem?

 

INPORO Razormin
Stimulátor zakořeňování a růstu rostlin. 
Zálivkou, event. postřikem pro podporu rostliny pod zemí = vytváří bohatý a  silný  kořen, stimuluje růst a zároveň okamžitě dodá rostlině základní živiny.
                                                                         
INPORO Aminocat 30
Stimulátor růstu a dodání okamžité energie rostlinám!!! Dodá energii pro růst, obnovu a pro vytvoření nových přírůstků.  Aplikace postřikem pro podporu nadzemní částí rostlin. 
 

 

Oba přípravky můžete aplikovat v jeden den. Jako první proveďte zálivku (INPORO Razormin) a po zaschnutí rostlin (po zálivce) aplikujte postřik (INPORO Aminocat 30). 

 

2. Dejte poškozeným rostlinám kvalitní výživu pomocí dlouhodobě působících hnojiv.

 

Pozor na zavíječe zimostrázového! Nyní se objevuje na buxusech, šeřících a dalších živých okrasných plotech.

 

Pravidelná kontrola je klíčová.

 

Pokud objevíte pavučiny nebo housenky uvnitř keře, okamžitě použijte vhodný insekticid.

 

Pokud nejste rychlí, může být keř zničen
do 1-2 dnů.

 

Pro jejich hubení doporučujeme osvědčený chemický přípravek PROTI Housenkám (Karate) nebo vyzkoušejte přírodní novinku PREV-GARD (na bázi pomerančových silic). 

 

 
 

 

 

OTEVÍRACÍ DOBA

Po - Pá:
8:00 - 18:00
So:
8:00 - 18:00
Ne:
8:00 - 18:00