🐝 Jakub Bláha – mladý včelař s velkým nadšením
Jakub Bláha patří mezi nejmladší, ale zároveň velmi zapálené včelaře. Už od dětství se věnuje chovu včel a neustále rozšiřuje své znalosti i zkušenosti. Se svým nadšením a respektem k přírodě je skvělým příkladem toho, že včelaření má budoucnost i mezi mladou generací.
Na Včelí sobotě se s vámi rád podělí o své zkušenosti, ukáže vybavení a povypráví, jak vypadá život včelaře jeho očima a kromě modelů a různých pomůcek přiveze a živé včely.
🐝 Rakovčelaříci – mladí nadšenci do světa včel!
Rakovčelaříci jsou dětský včelařský kroužek z Rakovníka, kde se děti hravou formou učí o životě včel, včelaření a přírodě kolem nás.
🐝 Vyšehradští včelaříci – děti, které to se včelami myslí vážně!
Vyšehradští včelaříci jsou dětský včelařský kroužek z Prahy, kde se malí nadšenci učí vše o životě včel, péči o úly i významu včel pro naši přírodu.
🌿 Škola Movere – Kralupy nad Vltavou
Soukromá škola Movere z Kralup nad Vltavou se zaměřuje na individuální přístup k dětem a podporu přirozené zvídavosti. Na svém stánku představí činnost školního biologického kroužku, ve kterém děti objevují svět přírody prostřednictvím pokusů, her a terénních aktivit.
👨🍳 Michal Kára – šéfkuchař, který ví, jak chutná poctivý streetfood
V gastronomii se Michal Kára pohybuje více než 17 let, z toho už 10 let se specializuje na streetfood.
Letos se Michal se svým bistrem poprvé vydal i na stánkové akce, food festivaly a rozjíždí vlastní catering.
Hlavním hitem letošní sezóny jsou smash burgery – šťavnaté hovězí burgery připravované metodou, kdy se maso na grilu rozplácne do tenké vrstvy a zprudka opeče z obou stran. Výsledkem je křupavý okraj a plná chuť, která vás dostane.
Používá hovězí maso z irského chuck rollu, což je ideální partie pro tento typ úpravy. Burgery servíruje v řemeslných bulkách z DOMÁCÍ pekárny Nejenkafe2 Mělník, se kterou úzce spolupracuje.
OTEVÍRACÍ DOBA