Máme pro vás skvělou zprávu – do Zahradnictví Jelínek dorazila první letošní várka roubované zeleniny, na kterou se už mnoho z vás každoročně těší. A pokud jste o ní ještě neslyšeli, určitě zbystřete – jde totiž o sazenice, které kombinují silný kořenový systém s výjimečnými plody. Díky tomu jsou vitální, lépe snášejí zátěž, zvládnou náročnější podmínky a plodí dřív i víc než běžné rostliny. Navíc bývají méně náchylné k chorobám a zvládnou produkovat až do pozdního léta či podzimu.
Co jsme pro vás letos připravili?
V nabídce najdete oblíbené odrůdy rajčat jako:
SOLANUM I. ELETTA – tyčkové cherry rajče. Plody pevné, chuť, velmi aromatická
PREVIA – kulaté rajče, sladké aromatické chuti, chutné plody typické rajčatové chuti s dobrou trvanlivostí
HONEYCOMB – koktejové rajče. výborný výnos, výtečná chuť
VANESSA – koktejové rajče. sladká chuť, plody nvýborné chuti a dobré trvanlivosti
Na gril nebo do kuchyně využijete masitá rajčata BUFFALOSTEAK F1– známé jako „Býčí srdce“.
A co okurky?
LUCKY F1 – okurka hadovka, středně raná, plod štíhlý, dlouhý 30–35 cm
DERBY – okurka minihadovka (svačinka), křupavá, plod krátký, cca 15 cm
Cukety? Máme!
SEBRING – cuketa žluté barvy, masitý typ, vhodná na vaření, jemnější dužnina
KIMBER F1 – zelená velmi raná cuketa, plod protáhlý, štíhlý, 20–25 cm
Oblíbené jsou i papriky:
LUMYO – sladká paprika, velmi raná, dlouhé těžké masité plody v plné zralosti červené
TOP ROMMEM – sladká paprika, velké v plné zralosti žluté masité plody
I chilli papričky jako je BUDAFEST – velmi pálivá, chilli paprička s měnící se barvou plodů od zelené, oranžové, žluté do červené, ± 5 000. Nebo velmi pálivá YAMAICAN YELLOW – kompaktní a velmi úrodná chilli paprička, 200 000 – 300 000 SHU.
Letos stojí za pozornost:
ANASTA F1 – cukrový meloun, středně raný, velmi sladký, váha cca 1,5 kg
INGRID F1 – raný vodní meloun, sladký, nenáročný, váha 2–3 kg
Už jste si zkusili vypěstovat vlastní roubovanou zeleninu?
Dejte nám vědět do komentářů na našem Facebooku – budeme rádi za vaše tipy a zkušenosti!
Za tiskové chyby neručíme.
OTEVÍRACÍ DOBA